September

Vegatarische Lasagne

  • 2 grote Courgette(s)
  • 2 Aubergine(s)
  • 8 snoep tomaten
  • 100 Gr Geraspte 30+ kaas
  • 1 Theelepels Olijfolie
  • 50 Gr Vloeibare Bak & Braad (light)
voor de saus
  • 70 Gr Bloem
  • 750 MI Halfvolle melk
  • 1 Ui
  • 1 Teentjes Knoflook
  • 0,5 Chilipeper
  • 1 Laurierblad
  • 1 Theelepels gedroogde Provençaalse kruiden
  • Zout en peper

Bereiden

Laat de Bak & Braad uitbruisen in een grote steelpan. Snipper ui, knoflook en rode peper en voeg samen met de laurier en Provençaalse kruiden in de steelpan. Laat de ui honingbruin kleuren en zet het vuur laag. Voeg dan de bloem toe en blijf spatelen totdat een egale massa ontstaat. Doe dit enkele minuten.Voeg geleidelijk de melk aan de deegbal toe en blijf op laag vuur de bechamelsaus glad roeren. Laat de saus 15 minuten zachtjes doorkoken op laag vuur. Blijf zo nu en dan spatelen en breng het op smaak met de peper en zout. Neem het laurierblad eruit. Was de groenten en snijd de courgette en aubergine met een kaasschaaf in dunne plakken. Snijd de tomaten in plakken van ongeveer een halve centimeter dik. Vet de ovenschaal in met de theelepel olijfolie. Nu de lasagne in lagen opbouwen. Begin met de aubergine, lepeltje bechamel, courgette, lepeltje bechamel, tomaat en weer een lepeltje bechamel. Herhaal dit tot de groenten op zijn. Eindig met de bechamel en bestrooi met de geraspte kaas. De lasagne in een voorverwarmde oven van 165° C, 35 minuten laten garen.

Gevulde Aubergine

  • 1 Aubergine(s)
  • 0,5 Eetlepels Sambal olek Manis
  • 3 Eetlepels Ketjap manis
  • 1 Eetlepels Citroensap
  • 8 Takje Koriander
  • 2 Eetlepels gebakken Ui (bij te veel kcal kunnen deze worden weggelaten)
  • 1 Theelepels Olie

Bereiden

Snijd de steelaanzet van de aubergine eraf. Snijd de aubergine in 12 plakken. Meng de sambal met de ketjap en het citroensap. Bestrijk de plakken aubergine aan beide kanten met het mengsel. Hak de koriander grof en meng het met de gebakken uitjes. Bestrijk een velletje aluminiumfolie met een beetje olie, prik er een paar gaatjes in. Leg het op de hete barbecue en grill de plakken aubergine op het folie, 3 minuten aan elke kant. Bestrooi de plakken aubergine met het koriander-uitjesmengsel.

Tip! Op dezelfde manier als aubergine kun je ook courgette roosteren. Je kunt ze in lange plakken of in kleine ronde plakken snijden.

Heerlijke spaghetti

  • 200 Gr Spaghetti
  • 1 Bouillontablet(ten)
  • 250 Gr Magere spekreepjes
  • 7 Teentjes Knoflook
  • 10 Lente-ui(en) fijn gesneden
  • 100 Gr Geraspte 30+ kaas
  • 1 Eetlepels Sambal olek
  • Zeezout naar eigen smaak
  • 1 Zakje Veldsla
  • 4 Tomaten
  • 1 Rode Ui(en) in ringen
  • 1 Rode paprika(‘s) in dunne repen
  • 1 Eetlepels Olijfolie
  • 1 Eetlepels Balsamico azijn
  • Zout en peper naar smaak

Bereiden

Snijd de knoflook en uitjes erg fijn. Spaghetti koken met het bouillonblokje in ruim kokend water. Verwarm de koekenpan met een eetlepel olijfolie en bak hier de spekreepjes, knoflook, uitjes en sambal in. Maak op smaak met zeezout. Als de spaghetti gaar is, giet het dan af. Roer de knoflooksaus door de spaghetti en bestrooi het met de 30+ geraspte kaas. Serveer de salade er apart bij.

Bron: sonjabakker.nl

Aardappelsalade

  • 700 gram aardappelen
  • 1 rode ui
  • 1 tomaat
  • 1 paprika
  • 1 komkommer
  • 1 teen knoflook
  • 3 eetlepels Griekse yoghurt
  • Olijfolie
  • Zout en peper

Bereiden

Begin met het opzetten van een pan water  met wat zout, om de aardappels in te koken. Schil ondertussen de aardappels en snijd deze in kleine blokjes.
Kook deze vervolgens in circa 10-15 minuten tot ze gaar/zacht zijn. Ondertussen snijd je de rode ui, paprika, tomaat en komkommer in kleine blokjes.
Wanneer de aardappels klaar zijn, giet je deze af en doe je ze vervolgens in een diep bord of een schaal. Voeg daarna ook de gesneden groenten toe en een wat blaadjes verse peterselie.
Meng vervolgens in een bakje 2 eetlepels Griekse of Turkse yoghurt met wat zout, peper en een geperst teentje knoflook. Roer dit als laatste nog door de aardappels met groenten en de salade is klaar.
Serveer de salade bijvoorbeeld lekker bij een stukje vlees of vis van de barbecue of met een lekker stuk brood.



Aardappel tonijn burgers

  • 1 blikje tonijn (100 gram)
  • 1 kleine ui
  • Halve rode peper
  • 2 gekookte aardappels (klein)
  • Zout en peper
  • 1 ei
  • Paneermeel
  • 1 theelepel peterselie

Bereiden

Snipper het uitje en snijd de rode peper fijn. Heb je geen gekookte aardappels over? Zet dan een pan water op en kook 2 aardappeltjes in circa 15-20 minuten gaar. Laat de tonijn uitlekken. Meng in een diep bord de gekookte aardappeltjes (fijngeprakt) met de tonijn, de rode peper, ui, snufje zout en peper een ei en peterselie.
Voeg vervolgens beetje voor beetje paneermeel toe totdat je een stevig mengsel overhoudt waar je burgertjes van kan maken met je handen. Vorm met je handen circa 6 burgertjes (of je kunt ook grote maken natuurlijk). Giet een scheutje olie in een pan en bak de burgertjes circa 2-3 minuten per kant totdat ze mooi bruin zijn.
Serveren met een lekkere salade en smullen maar!

Tip! Ook lekker met andere kruiden zoals Italiaanse kruiden, kerriepoeder of paprikapoeder.

Tip! Je kunt de burgertjes natuurlijk ook op een broodje met bijvoorbeeld sla, komkommer en tomaat serveren.


Onze website maakt gebruik van cookies

Voor het gebruik van cookies zijn wij verplicht om toestemming te vragen. Cookies verbeteren de prestaties en functionaliteit van onze website. Door op de ‘Ja, ik accepteer cookies’ button te klikken, wordt het plaatsen van deze cookies zoals omschreven in onze privacy- en cookieverklaring geaccepteerd.