Juli

Courgettesaté met prosciutto

Naast een koud buffet van groenten en slaatjes is het altijd leuk en lekker om op je BBQ warme groenten te bereiden. Geen nood, bij slecht weer kan je deze satés ook  Deze groentensatés zien er elegant en overheerlijk uit… en zijn dat ook!

Voor 4 stuks (grote brochettes)

  • 1 groene courgette
  • 1 gele courgette
  • 8 dunne plakjes prosciutto/parma ham
  • 4 satéstokjes
  • Olijfolie
  • Pezo

Bereiden

Hoe maak je ze? Simpel! Was de courgettes en snij ze in lange repen. Dit gaat het makkelijkst met een mandoline, maar met de hand kan ook! Rijg de courgette slierten met een golfbeweging aan de satéstok (zie foto) Wissel af: groene courgette, gele courgette, ham, gele courgette, … Bestrijk de courgettes en de ham met een beetje olijfolie Bestrooi met peper en zout.

Bron: cookamail.be


Marokkaanse salade

Mag het eens wat anders zijn? JA, graag! Geniet van deze Marokkaanse salade, een lekkere en frisse salade op basis van tabouleh. Je kan dit gerecht eten als lunch of als bijgerecht. Tip: perfect bij als salade bij de BBQ!

Voor 4 personen

  • 250g tabouleh
  • 2 a 3 rode uien
  • 1 roze pompelmoes
  • 2 sinaasappel
  • sap van 1/2 limoen
  • 3 takjes munt
  • scheutje olijfolie
  • pezo

Bereiden

Bereid de tabouleh (zie ook op de verpakking): verdeel de tabouleh in een schotel. Vul de schotel met kokend water tot de tabouleh net onder staat. Pel a vif de sinaasappel en pompelmoes.
“A wat?” A vif!
Hoe doe je dat? Snij de boven- en onderkan van elke vrucht. Schil de citrusvruchten zoals je een appel zou schillen. Zorg dat je de bittere schil helemaal verwijdert. Nu zie je de partjes van de vrucht zitten.  Neem nu de vrucht in de hand en snij de partjes tussen de vruchtvliezen uit.
Simple as that!

Snij nu de partjes klein Snij de muntblaadjes fijn en meng ze onder de partjes De rode ui voeg je ook toe, maar snij hem eerst in fijne ringen Voeg het limoensap toe Kruid met peper en zout, werk af met een scheutje olijfolie Meng nu de tabouleh onder deze kleurrijke mengeling
Je kan deze salade heel mooi serveren in een tajine!


Groente spies

  • 1 maïskolf
  • 1/2 rode paprika
  • 1/2 groene paprika
  • 1 ui
  • 4 champignons
  • 1 teen knoflook
  • 3 takjes tijm
  • 1 takje rozemarijn
  • 2 takjes basilicum
  • 2 takjes oregano
  • 6 el olijfolie

Bereiden

Leg de prikkers in een badje met water, zodat ze niet verbranden op de barbecue. Zet een pan water op met een el suiker en laat de maïskolf hier ongeveer 8 minuten in koken. Bereid in de tussentijd de kruidenolie: hak de groene kruiden fijn en voeg ze toe aan de olie. Pers een teen knoflook uit en voeg deze ook toe aan de olie. Laat de maïs afkoelen en snij deze in vieren. Was de paprika’s en snij deze ook in vieren. Borstel de champignons schoon met een borsteltje en verwijder het kontje van de steel. Snij de ui in parten. En nu is het een kwestie van prikken. Prik alle groentes op het stokje en bestrijk ze met de kruidenolie.

Bron: uitpaulineskeuken.nl


IJs thee

  • 1 liter water
  • 1 theezakje groene thee (of eventueel andere thee)
  • halve citroen
  • halve sinaasappel
  • theelepel honing
  • verse munt

Bereiden

Kook het water en laat het een beetje afkoelen (anders wordt de groene thee bitter). Snijd de citroen en sinaasappel in partjes. Doe de citroen, sinaasappel en de honing in een kan. Voeg het hete water toe en laat het theezakje ongeveer 5 minuten trekken. Even roeren. Haal daarna het theezakje uit de kan en zet de kan in de koelkast. Een paar uur later is je ijsthee klaar.

Bron: www.lekkerensimpel.nl

Aardbei appel sap!

Voor als je echt geen zin hebt om iets te maken, Wij verkopen onze kant en klare aardbei  appelsap, en gewone appelsap!

Water met Citroen en Basillicum

  • 1 liter Water
  • enkele takjes Basillicum, mag ook mint zijn
  • 1 Citroen
  • eventueel 1 limoen.

Bereiden

Doe het water in een kan, snij de Citroen in plakjes.
De plakjes cirtoen en de basillicum (of mint) in de kan met water. Voeg evetueel ijsblokjes toen, en zet de kan in de koelkast.

Onze website maakt gebruik van cookies

Voor het gebruik van cookies zijn wij verplicht om toestemming te vragen. Cookies verbeteren de prestaties en functionaliteit van onze website. Door op de ‘Ja, ik accepteer cookies’ button te klikken, wordt het plaatsen van deze cookies zoals omschreven in onze privacy- en cookieverklaring geaccepteerd.