April

Aardappel cremesoep

  • 400gram kruimige aardappel
  • 300 gram champignons
  • 1 ui
  • 50 gram boter
  • 600 ml groente bouillon
  • 60 ml witte wijn
  • 90 ml slagroom
  • peen
  • bosje peterselie
  • olijfolie
  • zout en peper

Bereiden

Ui in dunne ringen snijden
Aardappels schillen en in blokjes
30 gram boter smelten en de ui en aardappel aanbakken.
Voeg  de bouillon toe samen met de wijn
Op smaak maken met peper en zout.
Ongeveer 15 min laten garen, daarna met de staafmixer pureren.
Bak de champignons en peen gaar in een koekepan
Voeg voor het opdienen de slagroom toe en garneer het af met de peterselie.

Provinciaale aardappelsalade

  • 500 gram krieltjes geschild
  • 1 rode ui in dunne ringen
  • 2 el witte wijnazijn
  • 6 el olijfolie
  • 4 el majoraan verse en fijngehakt
  • 1 potje zwarte olijven in plakes \

Bereiden

Boen de aardappeltjes eventueel schoon. Halveer de aardappeltjes en snijd grotere exemplaren in kwarten. Kook de aardappeltjes in water met zout in ca. 8 minuten gaar. Roer intussen de ui en de azijn door elkaar en marineer de ui 5 minuten in de azijn. Voeg de knoflook, olie, majoraan en naar smaak zout en peper toe aan de azijn en klop alles met een garde tot het dik is. Giet de aardappeltjes in een vergiet af en schep de warme aardappeltjes met de uitgelekte olijvenplakjes door de dressing. Laat de smaken op kamertemperatuur ca. 1 uur intrekken. Lekker bij allerlei gerechten van de barbecue of uit de grillpan. Schep de aardappeltjes warm door de dressing, dan trekt deze er lekker in.

Tip! Dit gerecht is ook een heerlijke basis voor een zomerse maaltijdsalade. Meng er bijvoorbeeld een blikje tonijn door of plakjes gerookte kip.

Advocaat van de stoof

  • 12 eieren
  • 4dl Vanille brandewijn
  • 400 gram kristalsuiker
  • 2 zakjes vanille suiker

Bereiden

Breek te eieren in een kom en mix ze tot een glad mengsel
Giet dit door een zeef
Spoel de mixer goed af en mix het nogmaals door
Voeg de vanille suiker toe
Mix nogmaals
Giet de brandewijn er bij en mix het tot een homogene massa
Verwarm het mengsel au bain marie in een pan tot het bindt. Goed blijven roeren.
Haal de pan van het vuur als het water bijna kookt.
Laat de advocaat afkoelen en roer het af en toe om.

Tip! Is de advocaat niet mooi glad, een staafmixer doet wonderen!

Gevulde eieren

  • 10 eieren
  • Mayonaise
  • zalm
  • dille
  • paprikapoeder, zout en peper

Bereiden

Kook de eieren tot ze hard zijn
Pel de eieren
Snij ze door de helft
Verwijder het eigeel en doe dit in een kom
Meng wat mayonaise door het eigeel tot een smeuig geheel
Meng wat paparikapoeder peper en zout er door op smaak, dus even proeven.
Spuit met een spuitzak met kartel spuitje het eigeel mengsel in de halve eieren.
Snij de zalm in dunne reepjes en leg deze ter decoratie op de eieren, met een beetje dille.

Onze website maakt gebruik van cookies

Voor het gebruik van cookies zijn wij verplicht om toestemming te vragen. Cookies verbeteren de prestaties en functionaliteit van onze website. Door op de ‘Ja, ik accepteer cookies’ button te klikken, wordt het plaatsen van deze cookies zoals omschreven in onze privacy- en cookieverklaring geaccepteerd.